Alla inlägg under augusti 2008

Av Sheltieflickorna - 10 augusti 2008 22:37

I morse hade Anders inplanerad träning med sin kompisar. Vi trodde (kanske hoppades) att de skulle backa ur, med tanke på vädret. Men icke. 3 st hörde av sig och meddelade att de var på väg till träningen.


Vi satte på oss regnkläderna och åkte iväg vi också. Jag och Totti tog en sväng ut på lydnadsplanen. Tänkte att det är säkert nyttigt att träna i regnväder, eftersom det ev ...ibland,... kanske,.... kan hända  att det regnar en tävlingsdag. Totti var inte speciellt påverkad av vädret, utan var precis som vanligt. Varken bättre eller sämre. Däremot var hans förare inte till sin fördel. Då kom jag på, att det kanske är av den anledningen vi inte brukar träna i regn.


Gänget på agilityplan körde på i god stil. Där var det heller inga sura miner pga vädret. Rätt härligt med hund i alla fall. Utan dom hade vi garanterat suttit i soffan och kollat på OS och käkat ostbågar.


Sedan var det dags för en fika i klubbhuset och jag och Helene passade på att kolla i klubbens kalender och planera in vilka dagar vi kan ha agilitykurs på i höst.


Nu har vi bestämt oss för att Helene ska ta fortsättningskursen och jag och Anna ska ha var sin nybörjarkurs.


Kan berätta att det har fortsatt att regna. Inte lite, utan JÄTTEMYCKET REGN har vi fått idag. Inte kul, men det kändes bra att hundarna trots det blev aktiverade och välrastade.

Av Sheltieflickorna - 9 augusti 2008 22:00

En skruvad galott. Har inte fejkat med bilden, den blev inte bättre än så här. :-)


Dino skutt skutt.


Två trötta kamrater


Dessutom vill vi gärna gratta Totti´s son Totte till det andra certet i dag i Askersund. GRATTIS TOTTE!






















Av Sheltieflickorna - 9 augusti 2008 21:53













Några glada deltagare från Göteborgsavdelningen


Så här hade vi det i vår husvagn i Karlstad


Lite varierande väder.


Det mörka skulle givetvis vara ovanför oss.
































Av Sheltieflickorna - 9 augusti 2008 21:49

 Dino måste bära omkring benet en stund innan han har bestämt sig för en bra plats.


Totti har inga bekymmer om vart han ska ta vägen med sitt ben.










































Av Sheltieflickorna - 9 augusti 2008 14:02

Vi hade egentligen inte träning på schemat idag. Det är en del här hemma som är lite eftersatt som behövde fixas med, typ klädtvätt och damsugning och andra lite trista saker. Men så kom jag på att i morgon (när vi har träning inplanerad) har smhi lovat regn och troligen ganska ihållande och stora mängder, vilket genast påverkar träningsinspirationen.


Då var mitt förslag till Anders att vi tränar i dag, ifall vi känner oss "tvungna" att ställa in i morgon. Han var inte speciellt svårövertalad, så vi drog iväg på fm. Började med att lägga Totti plats i sällskap av Dino och Anders. På tävling gör man det som första moment, men jag är dålig på att träna det som första moment, men idag blev det i rätt ordning.


Det var ganska mycket störningar i dag, med många skott från skjutbanorna och annat som rörde sig omkring. Solen stekte ganska obarmhärtigt också. Jag gömde mig på det vanliga stället och Anders stod kvar med Dino. Totti drabbades av loppbett ganska omgående efter att jag lämnat, men Anders fick en tupp i halsen i dag igen och var tvungen att harkla sig ganska ordentligt och då slutatde Totti upp med att klia sig. Sedan låg han hur stabilt som helst i 3 min. YES!!!


Övrig träning hade väl en del att önska i utförande. På fjärren t ex ville han inte sätta sig upp på första kommandot. På inkallningen kom han heller inte på första kommandot och när han väl kom, så stannade han på mitten, fast jag inte hade gett kommando. Han drog iväg efter ett par fåglar också, och när han ändå var ute och sprang så fick han för sig att kolla in en annan hund. Skithund...


Dino däremot var på topp idag. Han gjorde i stort sett allt precis som Anders hade tänkt sig. Det var idel glädje hos det ekipaget idag.


Sedan körde vi lite budföring med Totti genom den långa tunneln. Det tyckte Totti var kul. Det var så länge sedan han fick göra något på agilitybanan och varje liten grej han får göra, är uppenbarligen toppenkul. Han lever i viss mån lite begränsat, pga sin rygg, eftersom jag är livrädd för att han ska bli dålig igen.


Nu har jag 9 meter (eller var det 12m, jag minns inte) som ska förvandlas till köksgardiner. Puhh!. Jag har inte suttit vid symaskinen sedan Stefan var liten och det är ju en stund sedan. Men först får jag väl stoppa in lite tvätt i maskinen, så vi har något att klä på oss i nästa vecka.

Av Sheltieflickorna - 7 augusti 2008 21:31

Yes. Vi har haft så bra träning i kväll. Åsa och Malika var redan där när vi kom. Jag körde igenom  linföringheten och fritt följ lite om vart annat. Han var med bra i alla svängar och halter. Kändes fint idag.


Rutan gick strålande bra. Hade ute min tasstarget de första skicken, sedan provade jag utan och det fungerade kanon. Hittade en ruta lite längre bort på planen som någon annan hade ställt upp. Det var ingen där, så jag passade på att träna på den också. Han gick rätt in i rutan och stannade perfekt. Underbart!!


Inkallning gjorde jag mest med boll och någon gång utan och han stannade jättefint.  Fjärren och hoppet provade jag också, inge bekymmer där heller. Kan inte beskriva hur bra det kändes.


Sedan kom vi till det svåra- Platsliggning. Åsa stöttar mig bra och säger till mig att jag ska ta det lugnt. Jag lyssnar ju givetvis och försöker verkligen att vara lugn, men helt enkelt är det inte. Nåväl, jag la ner Totti brevid Malika, (som är hur säker som helst), och gick och gömde mig. Åsa stod brevid mig i gömstället, men lite vid sidan så hon kunde se vad Totti hade för sig. Det märkliga är, att han hade inget speciellt för sig. Han la ner hakan i gräset. I bland lyfte han upp huvuvdet och kikade lite runt sig, och sedan lade han ner hakan igen. 3 min gick ganska fort när jag hörde av Åsa hur duktig han var.


Dino var på agilityplanen och tränade med Helene och Pepsi. Anders var i det stora hela väldigt nöjd med dagen, bortsett från ett par mindre utflykter som Dino gjorde ut i buskagen. Det var väl någon fågel eller något han kände sig manad att hålla koll på.


Nu har vi två trötta hundar som har lagt sig ner för att sova. Känns bra, för vi ska snart göra detsamma.

Av Sheltieflickorna - 6 augusti 2008 21:46

För ett par dagar sen, fick jag för mig att göra rent hundarna öron. Hällde i en skvätt av en ny sorts öronrens och gnuggade runt lite. Hundarna skakade ur resten, så det skvätte fint "uppåt väggarna". Torkade torrt med en padd på insidan av öronlappen och var ganska nöjd med den dagens insats.


Häromkvällen fick jag sedan för mig att jag skulle rycka ur hår ur öronen. När jag börjar gräva ner på djupet efter päls känner jag att det är lite fuktigt i öronen. Inte bra....Stoppar ner näsan och drar in lite luft. Luktar inte speciellt gott. Jag kunde inte riktigt avgöra om det var den nya öronrensens lukt jag kände, eller om det var från örat ((men jag trodde mer på att det kom från örat), eller rättare sagt öronen. För det var samma lukt hos båda hundarna, dock bara från ett öra hos dem var.


Ringde i alla fall till Vet och fick en tid till i dag. Efter en koll med lampan kunde Vet konstatera att visst var det öroninflamation hos båda hundarna. Ett bättre och ett sämra öra, hos dem båda. Vilket stämde ganska bra med vad min näsa redan hade upplyst mig om.


Passade på att köpa det öronrenset jag brukar ha, när jag var hos vetten, så att jag känner igen lukten. Så nu blir det örondroppar och öronrens ett tag framöver.


Dino springer alltid och gömmer sig, när öronrens eller örondroppar kommer fram. Stackaren kommer att få genomlida ett trauma 2 ggr/ dag ett par veckor framöver. Stackars Dino, hur ska det gå.... ;-) Totti är lite smartare (eller oräddare), för han vet att efter örondroppar vankas det godis, så han kommer så snällt när jag ropar på honom.


Varje gång jag är hos vet, brukar jag be att dom kikar ner i öronen för säkerhets skull. Varje gång någon Vet gör det, kommenterar dom att det är så mycket hår i hörselgången. De är lika överraskade allihop och förundrade över all päls ner på djupet. Jag uppfattar det som så, att det är ovanligt mycket hår i lagottoöron.

Av Sheltieflickorna - 4 augusti 2008 21:22

Hujedamej, ett sådant väder. Mörkt som på natten och hur blött som helst, både luften och på marken. SMHI har lovat en halvmeter vatten, nja...en halv decimeter stämmer nog bättre. Dessvärre verkar det som de får rätt.


När vi kom tillbaka från em-promenaden och jag hängde upp regnkläderna, blev det en mindre insjö på golvet. Det får bli en mycket kort sväng på kvällen. Hoppas på en bättre dag i morgon. Häromdagen hade vi över 30 grader och idag är det 15... Inte lätt att hänga med i svängarna.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lydnad


Ovido - Quiz & Flashcards