Alla inlägg under maj 2008

Av Sheltieflickorna - 9 maj 2008 22:31

Jag skrev för några veckor sedan att jag var övertalig på jobbet. Har varit hemma och varit övertalig i 4 veckor nu. I dag satte jag mig på bussen ner till den stora staden Göteborg. Där hade jag en besökstid inbokat för att skriva på ett nytt anställningskontrakt. Vilket nu innebär att från måndag har jag ett nytt jobb. :-)


De här veckorna jag har varit hemma på har gått väldigt fort. Tror också att det kan ha varit välbehövligt efter den turbulenta situationen, och konstiga  stämningen som vi hade på min förra arbetsplats innan allt blev klart. Dessutom har det varit ett strålande väder i stort sett varje dag, i alla fall känns det så.


När jag åter var hemma i bostaden, kokade jag mig lite fika och jag och hundarna gick ut i trädgården och bara njöt av en fredag em i högsommarvärme. Tur att vi tog den lite längre promenaden tidigt på morgonen, så vi slapp att göra det när det är som varmast.


Sedan kom jag på att det är i alla fall fredag och jag kanske skulle ta och röja upp lite grann. Ja lite blev det gjort i alla fall. Under helgen kommer vi inte att hinna med sådant, så det som är kvar nu, får bli kvar till en annan gång.


 I morgon ska Anders och Dino på tävlingsträning. Det ska bli spännande att se hur Dino fixar en tävlingssituation denna säsongen. Hoppas han har växt till sig lite sedan sist.


På söndag ska vi uppvakta min moster som fyller 90 år.


/Yvonne och Galotterna

Av Sheltieflickorna - 8 maj 2008 11:44

Det är inte fullt så illa som rubriken låter, men inte lång därifrån. Det är den förbannade datorn som ger mig problem. Svordomarna haglar tätt här hemma idag.


Igår var vi på klubben och tränade och allt gick kanonfint. Ja, kanske just lydnadsmässigt men Tottis attityd är så bra nu för tiden, så jag svävar på små moln förjämnan. Anders filmade vår träning och det var när jag hade fixat till filmen i mitt nya program, och jag skulle titta på den ,som jag började svära så det osar ...


Filmformatet blir flash när jag sparar ned filmen och det hade jag tydligen inte installerat i min dator. Så nu har jag försökt att ladda ned Flash Player hur många gånger som helst utan att lyckas. Det står på Adobes sida att jag har installerat "succesfully" men inte fan kan jag titta på filmen för det.


På något sätt fick jag laddat upp filmen på You Tube och då kan jag se den! Vad är det för fel, när jag inte kan se filmen efter det att jag skickat den till mitt vanliga Webhotel??????? Hittar inte ens Flash Player bland mina program, så jag förmodar att jag inte har lyckats att ladda ner den, trots hundratals försök.


Kan någon förklara detta för mig? INNAN jag blir galen?

 Här är i alla fall filmen.



Av Sheltieflickorna - 5 maj 2008 21:46

Dino har varit på sin agilitykurs ikväll och fick jobba rejält med en hel del svåra övningar. Väl hemma så såg man hur trött han var. Hans i vanliga fall stora runda ögon var som små springor. Han hade uppenbara problem med att hålla ögonlocken uppe. Det visade sig att Anders har slarvat med Dino på targetträningen. I stället för att dunka till med 2 tassar på musmattan ställer Dino sig med musmattan mellan tassarna. Det är inte hållbart i längden för då trampar han brevid kontaktfältet på uppfarten på balansbommen. Nu får Anders sätta lite focus på var Dino har sina tassar. ;-)


Jag och Totti tränade lite lydnadsövningar och efter det satt  vi i gräset och tittade på agilitykursen i den härliga kvällssolen. Flyttade mig sedan till en bänk och satt och "skvallrade" lite med lite annat folk på klubben. Gick också runt och försökte ragga funktionärer till klubbens agilitytävling som går av stapeln den 6 & 7 juni. Ingen lätt uppgift, eftersom många ska åka till landet just den helgen.


Anders var väldigt nöjd med Dino´s utveckling på agilitybanan. Det har hänt en hel del med Dino denna säsongen, även om det finns massor kvar att träna på. Alla som går på denna agilitykursen är så nöjda med sin kurs när de åker hem. Sebastian ska stor eloge för sina väl genomtänkta kurstillfällen och på det sätt han lägger upp träningen.  Han är allas vår stora IDOL!

Av Sheltieflickorna - 4 maj 2008 21:02

En ljuvlig dag har nu passerat och jag är ungefär så trött som man ska vara efter en intensiv och rolig söndag.


Vi började fm med att åka till klubben och träna Totti och Dino i sällskap med Cia och Skalman. Totti var SÅ duktig. Han var koncentrerad och höll focus på rätt saker hela tiden. Så bra uppmärksamhet har jag nog sällan haft, som den jag fick av Totti idag. Vårt "träningsläge" var med andra ord helt perfekt och träningen gick därför över förväntan. Jag känner fortfarande stor glädje för detta flera timmar senare. Min kärlek till den hunden är oändlig.


Anders var lika lycklig för Dinos insatser på agilitbanan. Farten var hög och koncentrationen var på topp. Jag och Cia tittade lite när de körde och det såg väldigt bra ut. Intrycket jag fick var att det nu börjar att se säkert ut, både med handling och hindersäkerhet. Anders njuter också fortfarande av den underbara känsla man får efter ett fantastiskt träningspass.


Cia och Skalman är så bra grundtränade och allt ser jättefint ut. Det vi jobbade på idag, (jag och Cia) var en stegringsplan för att komma vidare. Det såg verkligen lovande ut för framtiden. Jätteroligt att se!



Vad gör vi här? Jag vet inte... Troligen får han en godis.

 Nu var det meningen att vi skulle vila, men Totti vill ha min uppmärksamhet så vi kan träna vidare.


Inte ger han sig heller. Han väntar bara på att få sätta igång igen.


Dino har inga problem med att vila. Han är jätteduktig på att kunna koppla av när han inte jobbar.

 En välförtjänt vilostund.


På em var det dags för min och E-S agilitykurs. Vi hade ett helt perfekt kursväder. Kanske lite väl varmt eftersom hundarna fick jobba ganska rejält, men ack så härligt med strålande sol. Alla ekipagen är jätteduktiga och har gjort så stora framsteg under kursen. Det är mycket roligt och inspirerande att ha en sådan kurs. Tiden gick fort, men vår tidsplan höll ganska bra..;-)

Nu är det kvällning och det är trötta människor och hundar som nu tar kväll och laddar inför en ny och spännande vecka.


Här nedan en närstudie av Skalman.


Av Sheltieflickorna - 3 maj 2008 19:48

I dag har vi haft besök av La famiglia. Så trevligt att äntligen få träffas. :-)


Vi började med en promenad i den natursköna Wendelsbergsparken för att rasta av hundarna. Totti uppförde sig osedvanligt sansat, tyvärr kan jag inte säga detsamma om Dino. Han blev störtkär i Ia och hade inga andra planer än att försöka flörta sig till....hmmm, ja Ia:s bakdel.

Därefter åkte vi hem för att ta en fika. Hundarna fick vara en stund i trädgården och Dino tog givetvis tillvara möjligheten att försöka ställa in sig hos Ia. Till en början var han ganska diskret, men blev alltmer närgången och faktiskt ganska jobbig. Det slutade med att Dino fick "rött kort" och blev utvisad. :-(


När det var dags att ta fram påsen med fikabrödet var jag lite nyfiken på vad jag hade "bakat". Det såg väldigt smarrigt ut, men var snyggare är smakrikt. Ska nog inte "baka" dom igen..;-)


Eftermiddagen gick alldeles för fort och rätt som det var skulle våra gäster åka. Förhoppningsvis vill de komma och hälsa på oss igen, nästa gång de är i byn.


Vi har i alla fall haft en jättetrevlig eftermiddag i sällskap av La famiglia. Tack för att ni ville komma och hälsa på oss.


Äntligen ett foto bland vitsipporna.

Vi fick till en bild bland vitsipporna, men kolla in Dino´s tunga. Hur lång som helst.



Dino, Totti och Ia i Wendelsbergs parken.


ps. Rabarbermarmeladen från Gunnebo, var riktigt, riktigt god. Tack./ds

Av Sheltieflickorna - 1 maj 2008 21:41

7,5 timma senare är Anders tillbaka.  2 st sprutor med penicillin och en stelkrampsspruta blev dagens behandling + recept på fortsatt penicillinkur av någon start variant. Troligen har senorna i handen klarat sig, men det gick inte att avgöra idag när det var så svullet. Ett återbesök är inplanerat.


Vi har varit och pratat med hundägaren, dvs maken i familjen, (som inte var ute med hunden) och jag tycker nog att han tog lite lätt på det hela. Han tyckte att det var tråkigt att Anders hade blivit biten, men såg det mest som en olyckshändelse. Deras hund är en stor och dominant hanhundsilsk hund på 5 år, säger ägaren själv. Hunden har inte bitit någon tidigare. Han tyckte det var bättre om Anders inte hade lagt sig i för då hade han inte blivit biten... Det hade varit bättre om han hade bitit vår hund istället för Anders, sa han.


Ja, vi pratade en stund om detta och jag ville gärna veta vad de tänker göra i framtiden för att detta inte ska hända igen. Frun som vid detta tillfället var ute med hunden har problem att hålla den, har jag märkt av tidigare när vi mött dem på gångbanan. Vad tänker ni göra åt detta var frågan. Han hade inget svar på detta nu, utan de skulle prata om det i familjen, så frågan är öppen. Ett alternativ, sa ägaren, kan ju vara att ha munkorg på honom. Det tyckte vi var ganska bra förslag iofs, men är det ok att gå omkring med en sådan hund i sele, när man inte kan hålla i den?


Dé var dé




Av Sheltieflickorna - 1 maj 2008 11:37

Vi gick en sväng med hundarna på förmiddagen för att de skulle vara rastade ordentligt och klara sig en stund eftersom vi har en del att göra idag. Vad händer..?


En jättestor hund  (45-50 kg ) av någon sort kommer farande och tänker ÄTA UPP DINO!  Ägaren försökte snurra kopplet runt en lyktstolpe, förmodar att hon visste att hon inte klarade av att hålla den, men hunden slet sig. Anders fick på något sätt tag hunden och höll järnet för att rädda Dino, men blev biten själv istället. Det tycker vi iofs är bättre än att hunden skulle gjort slarvsylta av våran fina Dino, men det innebär att vi måste tillbringa dagen på akuten istället. Efter akuten kommer det att bli ett besök hemma hos hundägaren.....



Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15
16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lydnad


Ovido - Quiz & Flashcards