Alla inlägg den 17 maj 2008

Av Sheltieflickorna - 17 maj 2008 22:18

I ett strålande fint vårväder har vi spenderat en stor tid av dagen i trädgården.


Vi startade med att åka till trädgårdshandeln och införskaffa lite växter till våra krukor. Sedan ett stopp i affären på hemvägen för en mindre investering i lite fikabröd. I lä från vinden var det varmt och gott där vi satt i solen och tuggade på bulle och fikade och njöt av att bara finnas till. :D


Jag tog fram vattenslangen och skvätte på lite vatten eftersom en del av växterna såg lite "ledsna ut". De nya blommorna fick nya hem i krukorna och även de skvätte jag lite vatten på. Plockade även bort lite ogräs och då kom jag på att jag inte hade sett till några av de lökar vi planterade tidigare. Började försiktigt gräva med fingrarna för att se var de höll hus. Då upptäckte jag att det fortfarande var helt kruttorrt i jorden, trots att jag helt nyss hade vattnat. Det blev till att vattna ännu mer och nu tror jag att det är tillräckligt blött i jorden.


Ska det fortsätta vara så här torrt, kommer vi snart till läget där även gräset behöver lite vatten. Vi har ju mest mossa, men det lilla gräset som finns vill jag ju inte ha bränt.


En köttbit på grillen fick avsluta vår trädgårdsdag. En sväng med hundarna så de fick gjort sitt och sedan skulle båda badas.


Det har funnits behov av det ett tag nu, men av olika skäl har inte det blivit gjort. Det är Anders som sköter den avdelningen, för jag klarar inte av att bada hundarna pga min rygg. Nu är det i alla fall avklarat och det känns lika skönt varje gång. Gillar verkligen nybadade hundar som luktar gott och är tovfri i pälsen. Då kan jag hålla på att klappa "hur länge som helst". :D


Yvonne och Galotterna

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15
16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lydnad


Ovido - Quiz & Flashcards