Alla inlägg under maj 2008

Av Sheltieflickorna - 19 maj 2008 21:57

Nu äntligen har RallyLydnadskursen startat. Som jag har väntat... Vi gick igenom skyltarna för fortsättningsklass och avancerad klass. Vissa av övningarna är i stort sett samma som Lydn kl 3, så när vi har tränat in dem så är vi redo även för de högre lydnadsklasserna.


Lite förenklat kan man översätta vissa av skyltarna till lydnadsmomenten så här;

  • vändningar på stället
  • hopp lydn kl 1
  • helt om
  • stegförflyttningar
  • helt om halt/marsch
  • fjärrdirigering kl 2, brevid föraren
  • fjärrdirigering kl 3, brevid föraren
  • " del av dumrutan" (föraren rundar hunden)
  • stegförflyttningar bakåt
  • tempo ändringar
  • läggande under gång
  • ställande under gång

Ungefär så där.


Nu har jag en vecka på mig att träna in de momenten, för nästa vecka ska vi gå bana. :D


Yvonne och Galotterna


Av Sheltieflickorna - 18 maj 2008 22:23

I morse var det +3 grader. Kallt om öronen och fingrarna. Visserligen inget regn  och mycket kallare än vad jag hade förväntat mig. På morgonpromenaden saknade jag mössa och vantar.


På em när vi hade agilitykurs behövdes det inte vantar men tjock tröja under jackan var uppskattad. Våra kursare höll sig varma när de tränade, men det var värre för mig som står brevid. I alla fall så hade vi som vanligt en jättetrevlig kurs. Alla har gjort stora framsteg och hundarna börjar få rutin och vet nu ganska bra vad dom ska göra.


När vår kurs var slut började tävlingskursen som Anders och Dino går på. Vilket gjorde att jag fick min hund levererad till klubben idag. Så det var bara att sätta igång att träna efter min och E-S kurs. Totti var som en osäkrad handgranat idag. Han var laddad till bristningsgränsen vilket resluterade att han for iväg efter en Fiskmås mitt under träningen. :-(


I övrigt var det si och så med våra träningsresultat idag. Mycket gick väldigt bra och annat hakade upp sig. Inkallning med ställande var ett litet bekymmer denna dag. Troligen hade det varit "något äckligt" i marken just där jag kommenderade STÅ till Totti. Han gjorde en stor båge och undvek just den platsen, så det blev varken fart in eller ens i närheten av få stopp.  När jag gjorde samma övning på ett annat ställe gick det bättre. På det viset är Totti lite fisförnäm av sig, är det äckligt så går det inte vara på den platsen. Det är så det är, helt enkelt.


Anders var väldigt nöjd med Dino idag. Jag har ingen koll på vad de gjorde, men det hade gått bra på träningen och det är det viktiga. Anders var precis som vanligt nöjd med Sebastians övningar och jag tror att han kom ihåg att säga det personligen idag. Visst är det roligt när man är så nöjd med sin instruktör man har på kurs.


I morgon startar Totti´s Rallykurs. Det är fortsättningskursen denna gången och vi startar utan hund, men det kan säkert vara bra för Totti med en vilodag. Vi har ju tränat ganska intensivt ett tag och det är lätt att glömma bort vilodagarna.


Yvonne och Galotterna

Av Sheltieflickorna - 17 maj 2008 22:18

I ett strålande fint vårväder har vi spenderat en stor tid av dagen i trädgården.


Vi startade med att åka till trädgårdshandeln och införskaffa lite växter till våra krukor. Sedan ett stopp i affären på hemvägen för en mindre investering i lite fikabröd. I lä från vinden var det varmt och gott där vi satt i solen och tuggade på bulle och fikade och njöt av att bara finnas till. :D


Jag tog fram vattenslangen och skvätte på lite vatten eftersom en del av växterna såg lite "ledsna ut". De nya blommorna fick nya hem i krukorna och även de skvätte jag lite vatten på. Plockade även bort lite ogräs och då kom jag på att jag inte hade sett till några av de lökar vi planterade tidigare. Började försiktigt gräva med fingrarna för att se var de höll hus. Då upptäckte jag att det fortfarande var helt kruttorrt i jorden, trots att jag helt nyss hade vattnat. Det blev till att vattna ännu mer och nu tror jag att det är tillräckligt blött i jorden.


Ska det fortsätta vara så här torrt, kommer vi snart till läget där även gräset behöver lite vatten. Vi har ju mest mossa, men det lilla gräset som finns vill jag ju inte ha bränt.


En köttbit på grillen fick avsluta vår trädgårdsdag. En sväng med hundarna så de fick gjort sitt och sedan skulle båda badas.


Det har funnits behov av det ett tag nu, men av olika skäl har inte det blivit gjort. Det är Anders som sköter den avdelningen, för jag klarar inte av att bada hundarna pga min rygg. Nu är det i alla fall avklarat och det känns lika skönt varje gång. Gillar verkligen nybadade hundar som luktar gott och är tovfri i pälsen. Då kan jag hålla på att klappa "hur länge som helst". :D


Yvonne och Galotterna

Av Sheltieflickorna - 16 maj 2008 22:34

Milda tid så fort tiden går. På det här viset kommer det att vara höst innan jag ens har fattat att det är sommar. Måste försöka minska på hastigheten och njuta av sommaren. Men det är ju det som är det svåra, eftersom det är på sommaren "man ska" göra så mycket.


Alltid städat hemma (ifall det kommer någon), nybakade bullar och hemgjord saft, grillat så ofta det går, snygg solbränna, resa och uppleva saker, hälsa på släkt och vänner, få tid att läsa en bok i hammocken, rensa rabatter, putsade förnster och nydammat eftersom solen avslöjar det mesta, träna och motionera hundar, åka på trevliga tävlingar och umgås med likasinnade, och en massa andra saker jag har förträngt. :-)


I alla fall har nu gjort första veckan på nya jobbet och det känns jättebra. Det kommer att bli kul att åka till jobbet den kommande måndagen eftersom jag nu vet betydligt mer än vad jag gjorde i måndags. ;-)


I går fick hundarna ett träningpass igen. Totti var väldigt duktig, det var så att jag blev lite imponerad. Inkallning med ställande fungerade osedvanligt bra. Hoppas att det inte bara var en engångsföreteelse utan att vi faktiskt har kommit en bit på väg. Hans apportering var kanon!! Rutan gick ungefär som vanligt. Fria följet blir bättre eftersom jag har intagit en bättre "hållning" dock kom det ett litet frustrationspip när jag försökte dra ut på belöningen. Det får vi jobba på.


Dino klarade en massa svåra svängar på träningen, men hade (som vanligt) lite svårt att komma igång eftersom det luktade så förbannat gott i gräset där de andra hundarna hade suttit före honom.


I dag har vi varit hos veterinären och vaccinerat, så nu är vi redo för en härlig tävlingssäsong. Nu ska vi "bara" komma i fin tävlingsform också, vilket väl inte blir det lättaste, men nu är ju kvällarna långa och vi kan träna järnet ordentligt.


Så ska det låta var väldigt bra idag tyckte jag. Särskilt med tanke på att jag gillar Jill Jonsson skapt. Bröderna går ju inte av för hackor heller.


Dé va dé


Yvonne och Galotterna

Av Sheltieflickorna - 14 maj 2008 21:25

I kväll har jag och Totti varit iväg och tränat lydnad. Vi var några från vår klubb som åkte till Partille Brukshundsklubb och tränade.  Det var nyttigt för min "stjärngosse" att komma till ett annat ställe. Det var längesedan vi var iväg och tränade på en annan klubb. Tror inte vi har gjort det sedan han blev dålig i ryggen. Han var lite "på tårna" när han kom ur bilen, men lugnade sig ganska snart när vi satte igång att träna. Det är ett stort framsteg för Totti, för tidigare har det tagit väldigt lång tid innan han har "landat".


Vi tränade platsliggning med sammanlagt 7st hundar. Jag stod på kort avstånd och han låg jättefint. Därefter tränade vi på lite olika saker, rutan bl a, som idag fungerade jättebra. Nu är det snart dags att försöka få till det momentet utan platta och andra hjälpmedel.


Sedan avslutade vi träningen med en platsliggning till och jag provade med att gå iväg lite längre. Det gick faktiskt riktigt bra. Han la ned huvudet och låg som en pannkaka.


Jag var så nöjd och glad när vi åkte hem. Det känns verkligen hoppfullt inför framtiden vad lydnadsträningen beträffar.


Yvonne och Galotterna

Av Sheltieflickorna - 13 maj 2008 22:23

dagens  kvällens träningspass uppstod ett litet problem för mig och Totti. Det var faktiskt längesedan det hakade upp sig under träning. Vi startade som vanligt med fritt följ och andra moment som läggande under gång och det gick ganska bra. Inget är sådär perfekt så det duger till tävling, men vi jobbar på det.


Däremot hade Totti glömt bort hur man gör Rutan. När jag skickade honom satt han kvar som en staty och bara tittade på. Han verkade undra vad jag ville. Han gick ut någon meter och sedan var det stopp. Jag fattade verkligen ingenting. Till slut kom jag på vad det var! Han kunde inte göra rutan när vi stod mitt i ett smörgåsbord uppe bland massa harskit!! När jag flyttade rutan till ett annat ställe fungerade det igen.


Anders och Dino tränade attityd i startposition och en del handling i boxen. Det ser bättre och bättre ut nu för tiden. Särkilt sådana här kvällar när Dino är ensam på agilityplanen. Utan störningar går han väldigt bra. Vi får lägga upp ett träningsprogram mot störningar och sedan ska han väl klara av att ta sig runt en bana.


Har också hört att Totti barn och barnbarn fick strålande resultat på utställningen i Larv i helgen. Sonen Totte blev 3:a BH med Ck och barnbarnet Flisan blev1:a i junjiorklass och sedan 4:a BT med Cert. Härligt! Grattis till både ägarna och till uppfödaren


/Yvonne och Galotterna

Av Sheltieflickorna - 12 maj 2008 20:01

I går åkte vi på 90-årskalas och hundarna fick följa med i bilen, eftersom vi inte skulle hinna hem och rasta dom inom en lämplig tid. När vi kom hem var både hundar och folk trötta. En promenad och sedan blev det till att vila resten av kvällen.


I dag har jag gjort den första arbetsdagen på mitt nya arbete och är lite "degig i skallen". För hundarnas del innebär det att de får nöja sig med promenader idag också. På mitt nya arbete kände jag mig mycket välkommen och fick en mycket positiv känsla. Det känns verkligen som att de anstränger sig för att jag ska trivas och att jag ska komma in i jobbet på ett smidigt sätt. Kunde inte önskat mig en bättre start.

Av Sheltieflickorna - 10 maj 2008 18:00

I dag var det hel bana som gällde. Det var en öppenklass hoppbana som har en något högre svårighetsgrad än klass 1 där Dino kommer att tävla i sommar.


Det gick lite åt pipan precis i starten, så Anders fick starta om och här nedan kan ni se resultatet.


Jag och Totti körde lite enklare lydnadsövningar innan de började med agilityn. Under tiden jag filmade fick Totti sitta i bilen, till hans stora förtret, men det går inte att filma och hålla en avundsjuk lagotto samtidigt. När filmandet var klart hämtade jag Totti och sedan satt vi på bänken och tittade och pratade om allt och ingenting med de andra.



Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15
16 17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lydnad


Ovido - Quiz & Flashcards