Alla inlägg under juni 2008

Av Sheltieflickorna - 15 juni 2008 16:05

I dag var vi iväg och tränade igen. Anders och hans träningskompisar var på agilityplanen och jag och Totti var på lydnadsplan.


Som vanligt började vi med att rasta hundarna i skogen före träningen. Just när Totti tänkte sätta sig i blåbärsriset skrämde han upp en liten harpalt. Den for förbi Totti bara en halvmeter framför nosen. Totti glömde givetvis av vad han höll på med och blev som förstenad, där han stod och tittade efter vart harpalten tog vägen. Den lille haren var inte nöjd med sitt nya gömställe, så den tog en sväng till precis förbi Tottis nos, innan den stack iväg längs stigen. Jag virade ett extra varv med kopplet runt handen, för jag helt beredd på att nu drar Totti iväg. Han var helt focucerad och på helspänn, så jag beredde mig på världens ryck i kopplet.


Gissa vad han gör...? Han vänder sig blixtsnabbt upp mot mig och står och stampar och "liksom säger", Ta hit en godis  NU för nu är jag jätteduktig... Skynda dig det är jättesvåååårt!!!!!!!! Han stampar och fnyser och håller kontakten med mig. Yippppieeee!! tänkte jag, det finns HOPP!!!!


Så bra började vårt träningspass idag. Nu gick även träningen bra, men jag tänkte innan att det är skitsamma hur träningen går, för den största framgången jag kan få, har jag just upplevt. Eller åtminnstånne ett jättestort kliv mot den största framgången i min träning. Tänk om jag kan få honom att sluta jaga, eller i alla fall, att hans första tanke inte ska vara att haka på. Då jävlar, då är jag nöjd på riktigt... :-)


Anders var väldigt nöjd Dino´s träning idag. Det blåste ganska kraftigt och Dino kunde focusera på agilityträning och endast vid ett tillfälle drog han iväg en liten bit. Det är också framsteg.


Man bygger inte en stad på en dag, men när man ändå bygger kan man lika gärna bygga så det håller. Eller vad säger ni där ute?

Av Sheltieflickorna - 12 juni 2008 23:34

I kväll har jag och Totti debuterat i lydnadsklass 2. Ja, bara delvis eftersom vi avstod platsliggningen. Målet var att jag skulle genomföra en avslappnad tävling och inte vara en belastning för min hund. Jag lyckades ganska bra med det, jämfört med hur det var för 4 år sedan när vi tävlade sist.


I början av vårt program var jag ganska spänd, vilket givetvis avspeglade sig i hunden. Vi hade inte gått många  meter innan Totti hittade en ek-kvist som låg på planen, som han givetvis skulle undersöka. När det väl var "avklarat" så slappnade jag av bättre och Totti var med riktigt bra.


Vi 0:ade inkallning med ställande samt sändande till rutan. Det var heller ingen överraskning, eftersom  vi inte  tränat klart de momenten. Det fattas en del på de momenten även på träning och då kan man inte förvänta sig bättre på tävling.


Läggande under gång fick vi avdrag för dubbelkommando, vilket man säkert kan tolka det som. Totti gick nämnligen för långt fram och "plogade" brevid mig. När han sedan la sig ned, så hamnade han framför mina fötter, så jag fick liksom hoppa över honom, för att inte trampa på honom. Där rök några poäng, men det gör inget, för det var på grund av glädje han hamnade så långt fram.


På Fjärrdirigeringen fuskade Totti och la sig ned innan mitt kommando, vilket också påverkade betyget, men i övrigt utförde han momentet bra.


Det var faktiskt inte långt borta att vi hade kunnat få betyg på rutan. Han var nästan framme, när han fick sniffat uppharbajset som det finns gott om just där rutan var placerad. Då glömde han helt av vad han höll på med, så det blev 0 poäng. Inkallning var det mycket längre avstånd än vad vi tränat på, så då blev farten för hög och han hamnade nästan framför mig innan han stannade.


Det svåra tycker jag är att komma ihåg hur jag brukar göra när vi tränar och så att jag gör likadant på tävling. Jag missade en förberande grej vi alltid innan vi tränar på läggande under gång. Det kom jag på först långt senare. Så det är ju inte konstigt om hunden inte gör "som vanligt" heller. Om inte jag klarar av att säga vad vi ska göra, så har jag ju lagt ansvaret på hunden, vilket inte är rättvist.


Nu är jag träningssugen kan jag säga. Det var så roligt att komma igång igen. Med de problem Totti haft med sin rygg, så trodde jag inte att det var möjligt, men nu vet jag att det är fullt möjligt. Nu ska vi träna in platsliggningen också, och sedan kan vi tävla på riktigt.


Här är filmen från dagens tävling.


Yvonne och Galotterna


ps./ Jag träffade Gråbens bror i kväll./ds

Av Sheltieflickorna - 11 juni 2008 21:45

Vi tog oss en sväng till klubben ikväll också. Jag lurade in Anders i "lydnadsträsket" vilket innebär att de tränade kontaktövningar på lydnadsplanen. Med tanke på att det fortfarande blåste kraftigt, så var Dino väldigt hörsam i kväll. Kraftig vind tillsammans med kringflygande löv, är en av Dino´s största svårigheter. Anders var väldigt nöjd med hur Dino utförde sina övningar.


Däremot var jag nästan förtvivlad ikväll. Det var inte mycket som fungerade. Det hakade upp sig på än den ena övningen och än den andra. Det var verkligen svårt att få till ett bra focus och koncentration ikväll. Vad det beror på har jag ingen aning om, så jag antar att vi helt enkelt hade en dålig kväll.  Annars har ju Totti varit fantastiskt duktig senaste tiden och gjort i stort sett allting rätt. Jag hade väl börjat bli "bortskämd" kan jag tro, men i så fall har det gått över nu.


Det kommer väl tillbaka får jag hoppas......


Yvonne och Galotterna

Av Sheltieflickorna - 10 juni 2008 09:30

Vi skulle prova "plaskbaljan" till hundarna i söndags em. Kan väl inte med att kalla den för en Pool, men en större vattenskål är det i alla fall. Dino gjorde sitt bästa för att tömma den, genom att dricka upp vattnet under tiden vi fyllde på. Totti "bara älskar" vattenstrålen och blir totalt tokig, och ska bita av vattenstrålen så att tänderna smäller i sprutmunstycket. Vi gav upp att fylla upp plaskbaljan, så de fick hålla tillgodo med det lilla vi hade fyllt med. Nästa gång ska vi fylla på när hundarna inte med. Verkar lugnast så....


Dino gillade sin stora vattenskål och Totti rullar sig efter sin dusch från strålen.


Här stirrar Totti ut vattenslangen och försöker övertala Anders att sätta igång den igen. Dino dricker fortfarande. Kan säga att han var väldigt kissnödig på kvällen.


Långben har druckit färdigt och rullar runt i största välbehag.


MiniDino Långben

 MiniDino Långben


Plask plask mera plask


















 

















Av Sheltieflickorna - 8 juni 2008 21:34

Nu var det äntligen dags för ett lydnadspass med min "stjärngosse". Han var så fantastiskt duktig på träningen idag. En sådan fröjd det var att träna. Han var koncentrerad och focuserad till 100%. Jag är strålande glad. Inte var han påverkad av värmen heller utan ville hela tiden bara mer.


Dino och Anders tränade också idag tillsammans men några av våra träningskompisar. Nu är visserligen tävlingen över, men snart kommer det en ny, så det gäller att ligga i. Nästa agilitytävling för Dino blir i Karlstad i juli månad.


I morgon har jag och Totti Rallykurs och det ska bli roligt.

  

Yvonne och Galotterna

Av Sheltieflickorna - 8 juni 2008 21:31

Nu har jag fixat till filmen från Hoppklassen.



Av Sheltieflickorna - 7 juni 2008 21:46

Här är filmen från dagens agilitylopp.


Hopploppet kommer snart det också.


Yvonne och Galotterna

Av Sheltieflickorna - 7 juni 2008 19:58

I dag har Dino varit på agilitytävling. Han diskade sig igen, tyvärr, men så duktig han var. I agiltyloppet blev det ett missförstånd mellan Anders och Dino, vilket  förde med sig att Dino sprang förbi tunneln. Anders tog tillbaka och skickade in i tunneln. Hindret därefter blev Dino diskad på, för då var Anders placerad fel och Dino tog fel hinder. Loppet i stort tycker jag var jättefint och bra utfört. God fart (förutom i slalom, där han passar på att lukta) säker över hinder och ett jäkla flyt i banan. Film kommer, när jag hinner.


I hopploppet blev han också diskad. Det var ungefär samma sak som i agilityloppet, inga stora misstag alltså. Lite fel placeringar och lite annat i huvudet på Dino men i sammantag ett jäkla bra lopp. Jag är övertygad om att snart släpper det och de kommer att få fina resultat.


Vi är nu väldigt trötta efter de här tävlingsdagarna. Det blev väldigt sent på torsdagskvällen när allt skulle fram och förberedas inför small och medium klassen på fredagen.  Vi gick upp tidigt på fredagsmorgon för att vara funktionärer under dagen. Det har varit varmt och soligt, men i skuggan har det gått att få svalka. Vi knoppade in ganska tidigt på fredagskvällen och var upp före tuppen i dag också. Anders klass startade först på morgonen, så det var bara att gnugga sömnen ur ögonen och åka.


Jag tror att de tävlande ekipagen har haft två bra tävlingsdagar på vår klubb. Det har varit bra flyt under tävlingarna och inte särskilt långa väntetider. Hoppas att de är nöjda och vill komma tillbaka och tävla hos oss igen. Vi som har jobbat med den här tävlingen är nu trötta och nöjda.


Ska fixa till Dino´s filmer snart. Här är några foto så länge. Det är stillbilder från filmen, så skärpan är väl så där.... :-)


kjhlkhj

Full fart in i tunneln


Ut ur tunneln i ännu högre fart.


Dino har "fällt" in landningstället och flyger över hinder.


Högt över ett annat hinder.


Sista hindet --- I MÅL!!


Lång bromssträcka efter målrakan.

Yvonne och Galotterna

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lydnad


Ovido - Quiz & Flashcards