Alla inlägg den 2 juni 2008

Av Sheltieflickorna - 2 juni 2008 21:32

I dag har vi varit på Rallykurs jag och Totti. Anders och Dino var på klubben de också, men tränade (som vanligt) på agilityplanen. För att förklara rubriken ang Dino. Jag vet inte riktigt vet vad de tränade på, ( vi åkte i var sin bil till träningen) och jag pratade bara lite kort med Anders i telefonen och han sa att Dino var "grym" idag. Därför förmodar jag att det är världens bästa Dino som är på hemväg.


Totti däremot är jag helt säker på att han är världens bästa Totti (bortsett från Francesco möjligen). Han var så duktig på Rallyövningarna, så jag vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig. Det svåraste vi tränade idag, var 8:ans frestelser.


Man ska gå i en 8:a runt 2 koner, och samtidigt rundar man 2 burkar med köttbullar. Där ska då hunden inte visa något intresse för köttbullarna utan focus ska ligga på föraren, trots att man går förbi med bara några dm avstånd. Vi har bara tränat på det en gång tidigare, så jag fiskade upp min klicker, och det blev en jättebra övning.


I pausen mellan våra varv på Rallybanan, passade jag på att träna lite fritt följ och ruta med kommendering. Fick hjälp av Eva idag och Totti klarade nästan rutan på första försöket i tävlingsform. Han kom lite för långt åt sidan, så vi hade inte fått betyg om det var tävling, men utförandet av momentet var korrekt.  YES!!!


Fria följet gick väldigt bra det också. Jag hade pratat med mina träningskompisar att de skulle trampa "upp ett spår" och sedan skulle jag gå samma spår med Totti i fritt följ. Han brukar inte klara det så bra, utan då vill han kolla vem som har gått där före oss. Men inte idag....YES!!! Han gick med mig hela programmet, med en liten miss i en helomvändning, i övrigt gick han så bra han kan. YES!!!


Det är så härligt att vara en aktiv hundägare, för då kan man få njuta av sådana här tillfällen. Ja, som ni alla förstår, så är det en mycket (förmodligen 2) lycklig /lyckliga hundägare som går till sängs ikväll.


Enda som är att klaga på var, att det kom en massa mygg och knott frampå kvällningen, och de ville gärna vara hos mig, tyvärr.


Yvonne och Galotterna.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lydnad


Ovido - Quiz & Flashcards