Direktlänk till inlägg 12 juni 2008

Lydnadstävling ikväll - film finns också

Av Sheltieflickorna - 12 juni 2008 23:34

I kväll har jag och Totti debuterat i lydnadsklass 2. Ja, bara delvis eftersom vi avstod platsliggningen. Målet var att jag skulle genomföra en avslappnad tävling och inte vara en belastning för min hund. Jag lyckades ganska bra med det, jämfört med hur det var för 4 år sedan när vi tävlade sist.


I början av vårt program var jag ganska spänd, vilket givetvis avspeglade sig i hunden. Vi hade inte gått många  meter innan Totti hittade en ek-kvist som låg på planen, som han givetvis skulle undersöka. När det väl var "avklarat" så slappnade jag av bättre och Totti var med riktigt bra.


Vi 0:ade inkallning med ställande samt sändande till rutan. Det var heller ingen överraskning, eftersom  vi inte  tränat klart de momenten. Det fattas en del på de momenten även på träning och då kan man inte förvänta sig bättre på tävling.


Läggande under gång fick vi avdrag för dubbelkommando, vilket man säkert kan tolka det som. Totti gick nämnligen för långt fram och "plogade" brevid mig. När han sedan la sig ned, så hamnade han framför mina fötter, så jag fick liksom hoppa över honom, för att inte trampa på honom. Där rök några poäng, men det gör inget, för det var på grund av glädje han hamnade så långt fram.


På Fjärrdirigeringen fuskade Totti och la sig ned innan mitt kommando, vilket också påverkade betyget, men i övrigt utförde han momentet bra.


Det var faktiskt inte långt borta att vi hade kunnat få betyg på rutan. Han var nästan framme, när han fick sniffat uppharbajset som det finns gott om just där rutan var placerad. Då glömde han helt av vad han höll på med, så det blev 0 poäng. Inkallning var det mycket längre avstånd än vad vi tränat på, så då blev farten för hög och han hamnade nästan framför mig innan han stannade.


Det svåra tycker jag är att komma ihåg hur jag brukar göra när vi tränar och så att jag gör likadant på tävling. Jag missade en förberande grej vi alltid innan vi tränar på läggande under gång. Det kom jag på först långt senare. Så det är ju inte konstigt om hunden inte gör "som vanligt" heller. Om inte jag klarar av att säga vad vi ska göra, så har jag ju lagt ansvaret på hunden, vilket inte är rättvist.


Nu är jag träningssugen kan jag säga. Det var så roligt att komma igång igen. Med de problem Totti haft med sin rygg, så trodde jag inte att det var möjligt, men nu vet jag att det är fullt möjligt. Nu ska vi träna in platsliggningen också, och sedan kan vi tävla på riktigt.


Här är filmen från dagens tävling.


Yvonne och Galotterna


ps./ Jag träffade Gråbens bror i kväll./ds

 
 
Hannah

Hannah

13 juni 2008 09:41

Vad duktiga ni är! :D Jätteroligt att se filmen.

http://takycard.blogg.se

 
Ingen bild

Tessan med voffsar

13 juni 2008 11:08

Så söta ni är!! Jo då båda två;)
Du ska se att ni snart sätter det som en smäck!! Vi får se om det någonsin mommer en film snutt på mig och Primo???
Vad nyfiken jag blev Gråbens brorsa! Är det hon tjejjen med en annan Lagotto som är instruktör i Agility?
Må väl

 
Ingen bild

Helena o Tosca

13 juni 2008 12:03

Vad kul att ni kommit ut på tävlingsbanan igen!!
Och jättebra att du är nöjd, det är ju faktiskt det viktigaste. Antar att Totti är nöjd i och med att han fick nosa lite på harbajs också.
Vi kommer inte debutera i tvåan förrän senare i höst, tidigast. Men jag längtar!

 
Ingen bild

Helena o Tosca

13 juni 2008 12:12

Nu har jag tittat på filmen också....undrar hur många gånger jag kommer behöva kasta apportbocken för att den ska komma längre bort än 10 m? Jag är urdålig på att kasta...

 
Yvonne & Totti

Yvonne & Totti

13 juni 2008 17:26

Tessan; Rätt gissat.

Apportbocken var lite tyngre än den vi tränar med. Både jag och Totti missade det. Vi tappade taget om den båda två.

Tack alla för er uppskattning.

http://www.tottigalotti.se

 
Karin

Karin

13 juni 2008 22:06

Det ser ju så underbart ut när ni jobbar!!!!
Ni är JÄTTEDUKTIGA !!!!!
Lagottokramen

http://bippeliboppen.bloggagratis.se

 
Monkan

Monkan

14 juni 2008 01:05

Å det är en fröjd att se Totti jobba, vilken glädje.
Tack för inspirationen.

http://lagottokrullet.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sheltieflickorna - 3 mars 2021 23:01


I kväll var jag och Anni på klubben och tränade tillsammans med onsdagsgänget. Det var ganska kallt och dimman rullade in över planen. Min planering för kvällen var att träna ingång och att hon ska vilja ha dragkamp med mig på planen bland andra männ...

Av Sheltieflickorna - 2 mars 2021 22:45


Såg när jag loggade in att det är nästan på dagen 7 år sedan jag gjorde inlägg senast. Tanken med att börja blogga igen är att jag tänker mig samla på videoklipp och tankar kring Annis och Loppans lydnadsutbildning. Planen är jag ska bli mer strukt...

Av Sheltieflickorna - 20 februari 2013 09:45

Vi tränar vidare med frivilliga beteenden men också med stimuluskontroll på vissa. Idag tycket jag läggande var bra på kommande i de flesta fall, även om det finns ljud och annat "störigt" i omgivningen. Det jag såg på filmen, var att jag vil lite sn...

Av Sheltieflickorna - 9 februari 2013 16:51

I dag var det näst sista tillfället på vår valpkurs. Lollo var jätteduktig och kunde nosdutta på postit-lapp, fastän vi bara tränat det några gånger hemma i köket.    Hon kunde också springa till musmattan på några meters avstånd och klossträn...

Av Sheltieflickorna - 8 februari 2013 15:58

Det finns en funktion där man kan ladda upp videoklipp här på bloggen, men det verkar vara knepigare än att bara lägga in en länk till Youtube, tror jag. Här tränar jag och Lollo på frivilligt läggande i framförmappen. Det har varit svårt att få...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lydnad


Ovido - Quiz & Flashcards