Alla inlägg under juli 2008

Av Sheltieflickorna - 13 juli 2008 14:38

Har fått ett par bilder på Tottis son Totte från Värlsdsutställningen samt från Lagottospecialen som kallas Raduno - WLRDS.


På lördagen, Radunon fick Totte rosa band= Exellent och blev sedan placerad som nr 4 i öppenklassen.


Totte till höger i bild. Vissst är han väl  lik sin pappa!!??


På söndagens, WDS fick han även då rosa band= Exellent men åkte sedan ut som nr 6. Det var endast de 4 första som blev placerade.

Det var jättemånga hundar med och alla var de mycket fina, så jag är jätteglad över att det gick så bra för Tottis son . :D


 GRATTIS FRÅN OSS TILL TOTTE!


Tottis barnbarn Flisan var också med på dessa tävlingar. På Raduno WLRDS fick hon execellent och blev bästa juniortik. Var ytterst nära att bli placerad i Bästa Tikklassen, men åkte ut på "målsnöret". blev 5 varav endast 4 som placeras. :-)


På söndagen WDS fick Flisan exellent men blev oplacerad i konkurrensen.


GRATTIS FRÅN OSS TILL FLISAN!


Yvonne och galotterna



Av Sheltieflickorna - 10 juli 2008 21:02

Ja vad annars, skulle vi göra en torsdagskväll i fint väder. Självklart blir det ett träningspass för hunden, och lite snack för min del, med några andra folk på klubben. Så trevligt så!


Till och börja med, kan jag berätta att vi har kommit med på RallyLydnadstävlingarna. Det ska bli jätteroligt att se hur det är att tävla i Rallylydnad. Det blir debut för vår del. Tänkte att jag skulle försöka sätta mig in i hur reglerna är också, förutom att läsa på de skyltar som ingår. I nybörjarklassen är det 28 skyltar. Hur många som det är på en tävlingsbana har jag ingen aning om. Men det spelar väl ingen roll, för det är väl bara att gå dit skyltarna för oss och göra vad det står på dom. ;-)


Dagens träning gick väldigt bra! Totti hade "vilat sig i form, kan man nog säga. Inkallning med ställande fungerade över förväntan. Rutan gick hyfsat också, men det är en hel del kvar där att träna på. Apporten gick jättebra, förutom att han tjyvstartade....hmmm. Inte bra, ganska obra, faktiskt. Nåväl, det löser sig nog.


Dino hade också vilat sig iform, rapporterade Anders. Det satt "som en smäck" idag, sa han. Det är ju bra, eftersom de ska tävla på söndag.


Nu verkar det bli åska igen. Fan, nu har det åskat i snart en vecka, mer eller mindra varje dag. Nu får det bli ett slut på det. Jag gillar ju inte åska, och inte Totti heller. Kan ingen ta bort den???


Håll nu, tummar och tassar för Anders och Dino på söndag, så att de får bra erfarenheter med sig till tävlingarna nästa vecka.


Yvonne och Galotterna.

Av Sheltieflickorna - 8 juli 2008 09:01

Här händer inte mycket i alla fall vad hundträning avser. I övrigt har vi fått gjort mycket annat. Bl a är lill-toan klar. Den har ju varit under renovering länge, men är nu färdig. Härligt!


Helgens väder var otrevligt varmt.Det var med stor ansträngning man utförde någon syssla. Det var svettigt att "bara vara" också. Trots det blev gräset klipp. Wow! Sedan kom åska och regn.  Skyfallen kommer och går och vi försöker hinna ut med hundarna emellan.


I denna vecka ska husvagnen ses över, så att den är i hyggligt skick inför agilitytävlingarna som kommer framöver.  Det visade sig att det även finns 2 st RallyLydnadstävlingar, men jag hade inte sett det och missade att anmäla. Nu är anmälningstiden ute! Har efteranmält, men det verkar inte som de har plats för fler. Så typsiskt.


Där sitter jag och Totti i flera dagar och har inget att göra, och så fanns det något även för oss. Men vem kunde ana att det fanns möjlighet till rallylydnad på en agilitytävling. Ett roligt initiativ, men så surt, att jag inte hade koll. Nåväl, det kanske löser sig ändå, vi får väl se. Annars får vi göra som det var tänkt från början, vi får ta det lugnt jag och Totti.


Yvonne och Galotterna



Av Sheltieflickorna - 3 juli 2008 22:07

Puh, så varmt det har varit i dag och i kväll. Som tur är har det blåst lite annars hade det nog varit förfärligt varmt. En god sak till, som vinden för med sig, är att knotten blåser bort. :D


I måndags var vi och tränade en stund på klubben också. Då blåste det inte och knotten gick till attack, så jag kunde inte träna mer. Fick nästan panik och ville bara mest åka hem. I kväll slapp vi dom "jävlarna" och det gläder mig oerhört, för det blev så där härligt att man kunde vara ute precis så länge vi ville.


Jag och Totti tränade på som vanligt med våra lydnadsmoment, även platsliggning blev det i dag. Det gick väldigt bra, trots en del "utmaningar". Utmaningarna bestod i ett antal för Totti okända hundar. Jag gömde mig inte idag, utan stod några meter ifrån, för att han skulle kunna känna sig trygg. Det gick väldigt bra, måste jag säga. Han verkade vara helt avslappnad.


Anders och Dino, tränade med Helene på agilitybanan och Anders var helt lyrisk över Dino. De byggde samma start som Sebastian och Stella hade på sin tävling i söndags i klass 3. Det gick jättebra,  berättade Anders, och var så nöjd och glad, för det blev inte fel en endaste gång.


Eftersom det var så gott väder, så blev det en del "slappande" också brevid träningen. Vi satt i gräset och pratade och "löste världsproblem". Så tränades det en stund till och sedan löstes det nya världsproblem. Tyckte nog att vi tog det ganska lugnt, men ändå var båda hundarna helt färdiga när vi kom hem. Dino kunde inte hålla uppe sina ögon, dom bara gled igen hela tiden. Totti la sig ner på golvet och flyttade sig endast ut på altanen för en stunds svalka. Värmen tog nog mer än vad vi förstod.


I morgon fredag kommer det att bli vilodag, för hundar och människor. Om det blir någon hundträning i helgen återstår att se, för vi har en del att göra hemma också. Nästa helg är det agilitytävling och ytterligare en tävling några dagar senare.


Vill också önska alla LYCKA TILL som deltar på Världsutställningen.

Av Sheltieflickorna - 1 juli 2008 08:53

Jag har blivit utmanad av Monkans blogg Lagottokrullet. Detta är förutsättningarna.


Varje utmanad börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utvalda ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna. (dessa)Till slut väljer bloggaren tre nya bloggare och gör en lista av deras namn... Efter att det är gjort skriver han/hon en kommentar i deras blogg för att låta dem veta att de har blivit valda och att de ska läsa ens egen blogg för mer information. 


Hoppas jag har fattat rätt, när jag skriver om mig själv, vilket är svårare än att skriva om någon av hundarna.



  • Måste starta dagen med kaffe!
  • Avslutar dagen med allehande onyttigheter, såsom ostbågar, glass mm (tyvärr)
  • Saknar den häslosamma karaktären för sötsaker.
  • Rädd för getingar.
  • Populär bland knott och myggor.
  • Har alltid tofflor på fötterna inomhus.

Nu ska jag även utmana 3 andra bloggare, och de är;


Mieko och Gorro

Tosca och Cimba

Bibbeliboppen




Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lydnad


Ovido - Quiz & Flashcards