Alla inlägg den 7 januari 2009

Av Sheltieflickorna - 7 januari 2009 21:22

Milda tid så halkigt det har varit och fortfarande är.  Igår på kvällen kom regnet till oss. Marken var frusen, så redan då var det halt. Det regnade kraftigt och blåste rejält. Någon gång under natten började det frysa på igen.


I morse var allt inbäddat i några cm tjockt islager. Det var fullständigt livsfarligt att gå. Gick försiktigt med en hund i taget, och var mest livrädd hela tiden för att ramla och bryta benen. Frosten har hållt i sig hela dagen, och nu framåt kvällen blev det ännu kallare.


Åkte ändå till klubben för att träna och rasta hundarna. Vi tänkte att det kan omöjligt vara värre än vad det är här hemma. Det var faktiskt något bättre och i skogskanten gick det att gå riktigt bra. Hundarna fick rastat sig och sedan gick vi ut på planen för lite träning. Mina träningskompisar kom också, så vi var några stycken. Men det var isigt och knaggligt och ganska halt på planen, så vi fick gå försiktigt.


Tränade mest på det fria följet och vändingar och halter. Vågade inget annat på det underlaget. Ville inte att varken jag eller hunden skulle skada oss. Anders och Dino tränade också lite lugna saker.


Kollade av att ordförståelsen för stanna ordet fungerade. Ställande under gång fungerar oftast kanonbra. Hade det varit tävling idag, hade vi fått en 10:a på det. Värre är det när vi byter riktning, så att Totti kommer emot mig. Då fungerar inte ordet lika bra. Får lägga lite extra energi på "stanna", när vi befinner oss näsa mot nos.


Provade lite mot rutan också. Visserligen stod vi väldigt nära, kanske bara 3 meter ifrån, men han gick villigt och glatt in i rutan och mitten hittade han också. Men trots att vi stod så nära och han nästan inte fick upp någon fart, så halkade Totti när han vände upp.


Vi tränade kanske 1 timme, sedan åkte vi hem jag och hundarna, och Anders åkte till sin lekskola. Vi höll oss varma under träningen och kände inte av kylan speciellt mycket, men när vi kom hem var det -8. Under tiden jag har suttit vid datorn, har temeraturen sjunkit med 1 grad till. SMHI pratade om att det kan bli någonstans mellan -10 och -15 i natt. Det verkar som de kommer att få rätt. Vilket innebär att isen kommer att vara kvar i morgon också. Hoppas att det blir sandat, så man kan gå ut. Som det är nu, är det verkligen med livet som insats.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lydnad


Ovido - Quiz & Flashcards