Alla inlägg den 15 april 2008

Av Sheltieflickorna - 15 april 2008 19:40

Ta nu inte rubriken för att jag har "klippt" till någon. Nej, det handlar om att jag har fortsatt med klippningen av Dino. Idag skulle jag klippa hans mössa, vilket jag gjorde med besked. Både mössa och skägg är nu borta. Dels var Dino väldigt tovig i mustacherna så det fanns inte mycket att välja på. Det var bara att klippa så kort jag vågade med saxen. Sedan skulle jag försöka få till det så att ser något så när jämnt ut. Gick ganska bra, men när tovorna började att lösa upp sig kom det fram en massa ojämnheter.


Det är nog första gången som jag hela Dinos huvud utan en massa päls. Han var ju ganska luddig när han kom som valp och sedan har jag försökt att hålla en viss längd på mössa och mustacher. Först tänkte jag - Milda tid så han ser ut - lång smal näbb och stora ögon. Men nu när jag har vant mig tycker jag att han ser jättefin ut. Funderar på att hålla honom kort på huvudet även fortsättningsvis.


Vi tog en sväng til klubben och tränade på em i det fina vårvädret. Totti fick träna på sina vanliga lydnadsmoment och han var som vanligt duktig. Utmaningen med Totti kommer att vara att vi ska klara ett helt program utan belöningar med bibehållen intensitet. Där har jag att jobba på, i och med att det var 3 år sedan vi tränade tävlingsmässigt. Det är ganska grundmurade vanor jag ska träna bort. En utmaning väl så god som någon annan.


Även Dino fick lite lydnadsträning idag. Så blir det när jag åker till klubben med hundarna själv. Då hamnar Anders fina agilityhund i "lydnadsträsket".  Dino var ganska duktig med tanke på att det är väldigt länge sedan vi tränade rena lydnadsmoment. Svårigheterna idag var att det blåste omkring torra höstlöv framför oss. Att avstå från att jaga dessa löv är en stor utmaning för Dino. Det gick hyfsat bra ändå tycker jag. Nästa steg ska bli att jag letar reda på en lövhög och tränar där. Numera är jag ganska tuff med att utmana svårigheterna istället för att undvika dom. Det har tagit några år att inse att det är det enda att göra, för att lösa problem som störningar innebär.


När vi kom hem blev det en stund i trädgården. Det var på tok för fint väder för att gå in, så jag hämtade mig en kaffekopp och en tidning och tog med ut i trädgården. Hundarna rullar och rullar sig i mossan, så hur jag än plockar mossa ur pälsen, så är golvet inne fullt med mossa. Hoppas det snart börja växa lite gräs.



Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lydnad


Ovido - Quiz & Flashcards