Direktlänk till inlägg 16 april 2008

Busstider är inte lätta att passa och ett par foto

Av Sheltieflickorna - 16 april 2008 18:42

Jag har ingen som helst vana vid att åka kommunalt. Idag provade jag det för andra gången i år. Börjar nästan bli en vana känns det som. Första gången var när jag skulle till My Dog i januari. Då visste jag helt säkert att det skulle vara ont om parkeringar.


I dag skulle jag till Trygghetsrådet och få vägledning i att söka jobb. Skulle vara i centrum kl 09,00. Räknade snabbt ut att det skulle vara köer in till city. Planerade in en bussresa för att slippa köa och att leta parkering. Först skulle jag bestämma hur dags jag behövde gå hemifrån för att hinna till bussen. Det var inte lätt, eftersom jag aldrig har gått den vägen utan hund och visste således inte hur lång tid tar det att "bara gå" när ingen hund ska stanna och lämna visitkort.


Jag hade tagit till i överkant visade det sig, för jag hann med en tidigare buss än den jag hade tänkt att åka med. Var inne i stan i god tid och kunde se mig omkring lite på alla som stressade till spårvagnar mm.


Inför returresan hade jag ingen tidtabell, men jag hade sådan tur att bussen stod på hållplatsen när jag kom. Det var bara att kliva på och strax var jag hemma. Det var faktiskt riktigt bra att åka kommunalt och slippa det där med parkeringar. Så det blir fler bussresor när jag ska till "Den stora staden". Det blir säkert några resor till Trygghetsrådet, nu när de ska hjälpa till med att få mig i arbete igen.


Idag har jag klippt färdigt på Dino. Nu är alla ben och alla tassar klippta. Det som återstår är klorna och pälsen under tassarna. Klorna går fort att klippa och det under är ingen brådska med. Ska nu försöka orka att klippa Totti istället, för det har högre prioritet. Han är varm och svettig i sin stora vinterrock.


På uppmaning från Eva G tog jag ett kort på vovvarna idag. En är långhårig värre och en är snaggad. Jag tycker fortfarande att Dino är söt i sin nya frisyr, dock har jag inte vant mig hans utseende i profil ännu. Det syns inte så tydligt hur kortklippt han är tycker jag, men det är väldigt kort kan jag intyga.


Tyck gärna till om den nya frisyren.   Ska prova med att skapa en omröstning. Du ser nog om jag har lyckats och då kanske du vill svara på frågan. :-) 


 
 
Ingen bild

eva g

16 april 2008 20:55

Jag tycker att båda är fina - håller med dig om att fronten är lite finare än profilen. Han ser ut som en riktig hund liksom i stället för dom där krulltottarna vi har. Han ser dessutom ut som att han pussar Totti i nacken :)
I morgon fyller mitt lilla lurvtroll 1 år - tänkt vad tiden går!

//eva g

 
Ingen bild

Emma

16 april 2008 20:56

Men gud, vad söt han är! Bort med Tottipälsen också! Men så gillar jag ju korthåriga hundar bäst också...

 
E-S

E-S

16 april 2008 21:04

Jag håller med föregående talare! Han är jättesöt i sin nya frisyr. Han ser sportigare ut och vad passar väl bättre än en sportig agilitygalott??

http://www.emmaborgland.blogspot.com

 
Ingen bild

Yvonne

16 april 2008 21:15

Eva
Oj, redan 1 år. Grattis till barnbarnet Renzo! Det är faktiskt så att Dino pussar Totti i nacken. :-)

Emma; Självklart gillar du korthåriga hundar. :-) Totti pälsen är snart ett minne blott den också.

 
Ingen bild

Yvonne

16 april 2008 21:18

Så klart att en agilitygalott ska ha sportfrisyr. Det har du helt rätt i E-S. :-)
Dessvärre blir farten högre..... Hur ska Anders hinna med??

 
La famiglia

La famiglia

16 april 2008 22:21

Buss till stan går väl an, men sedan när du ska hem måste du ju gå hela den långa uppförsbacken från bussterminalen väl? Eller går det buss ända bortifrån dig? Btw, vi kommer nog ner till byn över kristihimmelsfärdshelgen.

http://hundblues.blogspot.com

 
Ingen bild

Yvonne

16 april 2008 22:54

La Fam;
Bussen går hela vägen upp i området. Lyxigt värre. 4 min gångväg!

Så trevligt. Då får vi försöka se till att träffas. Skulle vara jättekul! :-) Söndagen har jag kurs, så den går bort men annars vet jag inget annat (tror jag har koll). Är ni i byn tors-sönd?

 
La famiglia

La famiglia

17 april 2008 11:11

Planen är att åka på onsdag eftermiddag och åka hem på söndag förmiddag, så täffas måste vi självklart göras. Och så får du visa oss alla hundpromenader som jag inte har koll på.

http://hundblues.blogspot.com

 
Ingen bild

molle

17 april 2008 17:25

Åka kommunalt är nog bättre än man tror,, aldrig provat

 
Ingen bild

Hannah

17 april 2008 17:29

Jag håller inte med andra pälstyckare. jag föredrar lurvet, en lagotto ska se ut som en lagotto!

 
Ingen bild

Helena o Tosca

18 april 2008 10:12

Jag har rakat Tosca totalt en gång, hon såg inte klok ut.
Jag har delad känslor om det där med pälsen....visst ska den vara lurvig, men uställnings-päls känns för långt för min del.
Jag blir glad när jag får klippa ner Tosca till sommaren (och nej, ni som undrar, jag ska inte klippa så mycket på huvudet).

 
Ingen bild

Tessan med voffsar

20 april 2008 23:07

Jag får nog hålla med Hannah lite grann...jag tycker dom ser väldigt
O Lagottiga ut;)...men om tovor bildas och man ej ska ställa så är det ju skönt till sommaren...men jag tycker huvudena blir fruktansvärt Vorster lika och on dom tycker jag INTE!!
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sheltieflickorna - 3 mars 2021 23:01


I kväll var jag och Anni på klubben och tränade tillsammans med onsdagsgänget. Det var ganska kallt och dimman rullade in över planen. Min planering för kvällen var att träna ingång och att hon ska vilja ha dragkamp med mig på planen bland andra männ...

Av Sheltieflickorna - 2 mars 2021 22:45


Såg när jag loggade in att det är nästan på dagen 7 år sedan jag gjorde inlägg senast. Tanken med att börja blogga igen är att jag tänker mig samla på videoklipp och tankar kring Annis och Loppans lydnadsutbildning. Planen är jag ska bli mer strukt...

Av Sheltieflickorna - 20 februari 2013 09:45

Vi tränar vidare med frivilliga beteenden men också med stimuluskontroll på vissa. Idag tycket jag läggande var bra på kommande i de flesta fall, även om det finns ljud och annat "störigt" i omgivningen. Det jag såg på filmen, var att jag vil lite sn...

Av Sheltieflickorna - 9 februari 2013 16:51

I dag var det näst sista tillfället på vår valpkurs. Lollo var jätteduktig och kunde nosdutta på postit-lapp, fastän vi bara tränat det några gånger hemma i köket.    Hon kunde också springa till musmattan på några meters avstånd och klossträn...

Av Sheltieflickorna - 8 februari 2013 15:58

Det finns en funktion där man kan ladda upp videoklipp här på bloggen, men det verkar vara knepigare än att bara lägga in en länk till Youtube, tror jag. Här tränar jag och Lollo på frivilligt läggande i framförmappen. Det har varit svårt att få...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lydnad


Ovido - Quiz & Flashcards