Direktlänk till inlägg 3 februari 2009

Hinner med att uppdatera bloggen

Av Sheltieflickorna - 3 februari 2009 22:06

Fattar inte vart tiden tar vägen. Tycker inte att vi gör något speciellt, men dagarna bara försvinner inget hinner jag med, känns det som. Som att uppdatera bloggen t ex, har jag inte hunnit med som jag brukar.


Det får bli en kortversion igen. I söndags kväll var vi i ridhuset och tränade, jag och Totti. Vi började med en platsliggning i tävlingsutförande. Totti var ju taggad till tusen, och det var just därför jag ville göra en platsliggning det första, eftersom det är så på tävling. Han får ju vänja sig vid det. Hans frustration var inte lika stor denna gång, så det blev istället många belöningar. Men det känndes tydligt att han låg  stabilt, vilket han inte har gjort de tidigare träningarna i ridhuset. Jag lämnade inte, utan gick mest fram och tillbaka och belönade, och han förblev tryggt liggande.


Därefter gjorde jag ett fritt följ utan belöning, och då blev han frustrerad och gnällde. Det behöver vi träna på, att tänja tiden. Det var ju ett tag sedan vi gjorde det, så det var nästan förväntat. I övrigt var jag nöjd med Tottis träning under kvällen.


Det sista innan vi skulle gå hem, fick jag hjälp av Åsa med kommendering i stort sett hela lydnadstvåan och i stora drag gick det riktigt bra. Rutan fick jag två skick på, för vid första skicket gick han ut till en hög av spån, som såg spännande ut, men när jag skickade om honom gick han raka vägen ut till rutan.


Inkallningen blev jag glatt överraskad på. Åsa körde ut oss på fullt avstånd, och det var nog ett tag sedan jag gick så pass långt, kändes det som när jag vände mig om. Farten blev ju därefter också, så jag trodde verkligen inte att han skulle stanna, men det gjorde han, även om det tog några meter.


Dino var inte på sin ridhusträning, eftersom hans husse blev inkallad till Innebandymatch, där det fattades folk. Jag frågade sedan Anders hur det hade gått, (om de möjligtvis hade vunnit) och hör och häpna. De vann på WO, det andra laget kom aldrig. Man kan ju tycka att då kunde han ju lika gärna stannat hemma och tränat hunden istället, men om de inte hade haft fullt lag, hade de ju inte vunnit ens på WO. Så det var ju inte helt bortkastat.

 
 
Ingen bild

Ann & James

4 februari 2009 14:07

Jasså, Anders lämnades oss vilsna för en WO. Fast det gick rätt så bra iallafall på träningen. Vi slog våra kloka huvuden ihop för att komma ihåg vad vi hade gjort dom andra söndagarna så det blev ett hopkok och faktiskt en riktig bra träning. Men vi hoppas att Anders kommer på söndag för vårt kom-ihåg tog nog slut. Den räckte för en söndag.;)

 
La famiglia

La famiglia

4 februari 2009 20:21

Skönt att få lite nyheter ifrån er. Då vet man i alla fall att ni lever.

http://hundblues.blogspot.com

 
Ingen bild

Helena o Tosca

4 februari 2009 21:21

Blir det av att tävla snart då, den där du funderar på?

 
Ingen bild

Tessan och pälsbollarna

4 februari 2009 23:44

Ja du bloggen tar en massa tid....när jag satt mig på kvällen så kan jag bli tokig på alla jag framför allt vill läsa....men jösses tiden rinner iväg!

Spännande att få höra ifall det blir tävling snart:)
Kramis

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sheltieflickorna - 3 mars 2021 23:01


I kväll var jag och Anni på klubben och tränade tillsammans med onsdagsgänget. Det var ganska kallt och dimman rullade in över planen. Min planering för kvällen var att träna ingång och att hon ska vilja ha dragkamp med mig på planen bland andra männ...

Av Sheltieflickorna - 2 mars 2021 22:45


Såg när jag loggade in att det är nästan på dagen 7 år sedan jag gjorde inlägg senast. Tanken med att börja blogga igen är att jag tänker mig samla på videoklipp och tankar kring Annis och Loppans lydnadsutbildning. Planen är jag ska bli mer strukt...

Av Sheltieflickorna - 20 februari 2013 09:45

Vi tränar vidare med frivilliga beteenden men också med stimuluskontroll på vissa. Idag tycket jag läggande var bra på kommande i de flesta fall, även om det finns ljud och annat "störigt" i omgivningen. Det jag såg på filmen, var att jag vil lite sn...

Av Sheltieflickorna - 9 februari 2013 16:51

I dag var det näst sista tillfället på vår valpkurs. Lollo var jätteduktig och kunde nosdutta på postit-lapp, fastän vi bara tränat det några gånger hemma i köket.    Hon kunde också springa till musmattan på några meters avstånd och klossträn...

Av Sheltieflickorna - 8 februari 2013 15:58

Det finns en funktion där man kan ladda upp videoklipp här på bloggen, men det verkar vara knepigare än att bara lägga in en länk till Youtube, tror jag. Här tränar jag och Lollo på frivilligt läggande i framförmappen. Det har varit svårt att få...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lydnad


Ovido - Quiz & Flashcards