Direktlänk till inlägg 11 oktober 2008

Rally i Skövde

Av Sheltieflickorna - 11 oktober 2008 21:26

I dag har vi varit i Skövde på Rallylydnadstävling. Kom lite sent, eftersom vi hade lite svårt att hitta. Ringde till arrangören och fick vägbeskrivning och de placerade om mig i startlistan. Jag hade ett tidigt startnummer i deras lista och fick nu istället start nr 35. Det var snällt och omtänksamt av dem, så vi hann att förbereda oss ordentligt.


Jag var riktigt nöjd med våra förberedelser och hade lyckats att få ett jättebra focus och ett bra "träningsläge" för mig och Totti. Han var koncentrerad och kändes osedvanligt bra focuserad, trots att vi hade väntat länge. Inte för het, så känslan jag hade var perfekt. Samlar ihop kopplet, får bra kontakt och går fram, när framförvarande nästan var klar. Gör en halt på lämpligt avstånd och DÅ FÅR TOTTI SYN PÅ EN FÅGEL, vid skogskanten. Han ställer sig upp med 100% focus mot fågeln, och är inte längre kontaktbar. Jag försöker allt jag kan, med att få kontakt, men ----      HALLÅ....ingen hemma....... Drar med mig hunden i kopplet och går in bland publiken igen, och hoppas att han ska glömma bort den förbannade fågeln, men det gör han givetvis inte.


När de sedan ropar fram mig, går Totti visserligen vid min sida, men spanar oavbrutet mot skogskanten för att kolla vart den förbannade fågeln, tog vägen. Inget att göra, det är bara att försöka genomföra en rallybana, med en hund som spanar efter en försvunnen fågel.


Det går efter omständigheterna ganska hyfsat, tills vi kommer till momentet, där hunden ska sitta framför, för att jag sedan ska gå först ett, sedan två och slutligen 3 steg bakänges, med hunden i riktning nos mot näsa. Där anser Totti att jag skymmer sikten och spanar liksom runt mina ben mot första stoppet. Där bestämmer han sig för att jag verkligen är ivägen, så han viker ett steg åt sidan för att kunna se bättre. Han utför hela momentet (ganska slarvigt också), men flera decimeter för långt åt sidan, fortfarande stirrande efter fågeleländet. Så där håller han på hela banan runt, och bara letar... Vi blev givetvis inte godkända.....


Var faktiskt ganska besviken, vilket jag inte brukar vara, men det kändes verkligen inte kul. Köra så långt och så kan han inte "släppa taget" om en lite fågel som rör sig i skogskanten. Hade han bara släppt intresset för fågeln och konstaterat att den hade flugit iväg, så vi hade sluppit dessa avdrag, som var dyra. Då hade vi nästan haft full pott, för övrigt. Jag vet ju att han kan jätte bra, om han bara är tillsammans med mig och vi kan jobba mot samma mål.


Annars var det en bra tävling på Billinge Bk. De hade fint flyt under dagen och fin plan och bra rastningsmöjligheter. Trevliga funktionärer och en trevlig domare som förklarade på ett bra sätt.

 
 
Monkan

Monkan

12 oktober 2008 22:55

Frustrerande värre.

http://lagottokrullet.blogg.se

 
Monkan

Monkan

12 oktober 2008 22:58

(För snabb på knapparna) Totti får nog vara glad att han fick följa hem också;) En riktig fågelvovve verkar han vara. Kanske jaktlicens vore nåt......eller inte.

http://lagottokrullet.blogg.se

 
La famiglia

La famiglia

13 oktober 2008 07:39

Attans otur. Att en sån liten grej kan förstöra en hel tävling, det är inte rättvist. I synnerhet inte när man kört så långt som ni.

http://hundblues.blogspot.com

 
Ingen bild

Åsa & Malika

13 oktober 2008 12:43

Hejsan! Men Totti fågelskådare, det var inte gäss denna gången, så jag kan inte skylla på att han ville till Skåne.....Vi får helt klart träna störning av fågel på lydnaden, så nästa gång är vi alla i lydnadsgänget utklädda till olika fågelsorter;-) Nej,skämt å sidor, jag fattar att du är besviken Yvonne! Särskilt när man vet hur duktiga ni egentligen är!!!!Syns på onsdag. Kram Åsa & Mallan (som missade lydnaden på apellen!!!!!)

 
Ingen bild

eva g

13 oktober 2008 18:06

Ja herregud - det var ju trist värre minsann. Förstår precis hur det är - barnbarnet här hemma reagerar EXAKT

 
Ingen bild

eva g

13 oktober 2008 18:08

Oj, jag slant på knapparna :) Jag skulle säga att Renzo reagerar exakt på samma sätt när han får korn på dom fördömda fåglarna. Jäkligt irriterande - jag vet! Såklart extra irriterande mitt i en tävling. Mina sympatier!

 
Ingen bild

Yvonne

13 oktober 2008 19:49

Monkan; Tror att Totti skulle göra sig bra som drivande jakthund i ett lag. ;-)

P: Orättvist var ordet. Tack!

Åsa; Tänk om alla kommer utklädda till fåglar på onsdag, MH skulle definitivt få en annan betydelse efter det.

Eva G (och Helena) Synd att just de egenskaperna har gått igenom så starkt.

 
Ingen bild

Helena o Tosca

13 oktober 2008 21:03

Ja, vi vet ju vem vi ska skylla på ;)
Fast jag är inte så orolig att Tosca ska bli så blockerad numera (om vi inte ser en hare då, för då vet jag inte vad som händer).
Han har haft många såna här fasoner för sig nu, Totti. Vad har det tagit åt honom...

 
salma

salma

13 oktober 2008 22:29

Tänk att Skövdefåglarna är sååå intressanta ;-)

http://salma.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Tessan med voffsar

13 oktober 2008 23:22

Ja vad säger man? Dessa Lagotto, ibland vill man bara strypa dom;) men samtidigt kan man bara le åt elendet!
Synd bara på så mycket dyr bensin i onödan;)Jag menar fåglar kan man ju jaga på hemmafronten, till ett billigare pris!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sheltieflickorna - 3 mars 2021 23:01


I kväll var jag och Anni på klubben och tränade tillsammans med onsdagsgänget. Det var ganska kallt och dimman rullade in över planen. Min planering för kvällen var att träna ingång och att hon ska vilja ha dragkamp med mig på planen bland andra männ...

Av Sheltieflickorna - 2 mars 2021 22:45


Såg när jag loggade in att det är nästan på dagen 7 år sedan jag gjorde inlägg senast. Tanken med att börja blogga igen är att jag tänker mig samla på videoklipp och tankar kring Annis och Loppans lydnadsutbildning. Planen är jag ska bli mer strukt...

Av Sheltieflickorna - 20 februari 2013 09:45

Vi tränar vidare med frivilliga beteenden men också med stimuluskontroll på vissa. Idag tycket jag läggande var bra på kommande i de flesta fall, även om det finns ljud och annat "störigt" i omgivningen. Det jag såg på filmen, var att jag vil lite sn...

Av Sheltieflickorna - 9 februari 2013 16:51

I dag var det näst sista tillfället på vår valpkurs. Lollo var jätteduktig och kunde nosdutta på postit-lapp, fastän vi bara tränat det några gånger hemma i köket.    Hon kunde också springa till musmattan på några meters avstånd och klossträn...

Av Sheltieflickorna - 8 februari 2013 15:58

Det finns en funktion där man kan ladda upp videoklipp här på bloggen, men det verkar vara knepigare än att bara lägga in en länk till Youtube, tror jag. Här tränar jag och Lollo på frivilligt läggande i framförmappen. Det har varit svårt att få...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lydnad


Ovido - Quiz & Flashcards