Alla inlägg den 6 september 2009

Av Sheltieflickorna - 6 september 2009 22:43

Det blev en bra helg, på många sätt. Anders och Dino tog en pinne i hoppklss 2 och var endast ett par cm i från en pinne i agilitklass 1.


Det var tävlingar både lördag och söndag i Tidaholm. På lördagen var Dino väldigt nära att plocka pinne i agilityklassen. Balansen var det näst sista hindret och Dinos annars ganska långa ben, räckte inte hela vägen ned till det sista kontaktfältet. Det gav dem 5 fel och placeringen var en 3:e plats trots de 5 felen. Det kan väl tyckas vara försmädligt att få dessa förargliga 5 felen, men å andra sidan kan man säga att de faktiskt klarade av 5 kontakfält felfritt. Att klara 5 av 6 kontaktfält i tävlingssituation är framsteg när det från början till och med kunde vara tvärtom, dvs att de kanske klarade 1 av 6.


I hoppklassen på lördagen, tror jag att det blev en disk. Dessto bättre gick det då i hoppklassen på söndagen. Då blev det som tidigare sagts, en pinne i klass 2!!!


I agiliytklassen blev det ett par kontaktfältsfel, tyvärr, men de gick in på dagens näst bästa tid.


Jag och Totti har varit på läger med vår brukshundsklubb och haft det väldigt trevligt. Vi delade upp oss, beroende på vad vi ville träna på. Jag och Totti valde att träna Rallylydnad tillsammans med 3-4 andra . De som vi tränade Rally med har tränat mycket lydnad tidigare men de hade inte provat på Rallylydnad innan. Det var väldigt kul att Rallylydnaden blev så uppskattat som det blev.


Vi hade väl inte de bästa förutsättningarna i och med att vi inte hade tagit med oss så många skyltar, men vi tränade på det vi hade och vi utökade också med ett par som vi ritade själva på ett anteckningsblock.


Vi startade både lördag och söndag med en platsliggnng. Totti var jätteduktig och låg så fint, trots att han "nästan" kom direkt ut från husvagnen och ut till platsliggningen. Efter platsliggningen  åkte många till skogen och tränade spår. Övriga stannade kvar på området och tränade på lite olika lydnadsmoment och spår på äng. Vi hade även med några agilityhinder som vi kunde träna på som omväxling till det andra.


Vi har varit väldigt flitiga med träningen och nu är Totti trött. Det har han all rätt att vara, för han var väldigt duktig på Rallylydnaden och gick många varv på banan under helgen och var osedvanligt koncentrerad i stort sett varje gång.


Det har varit en jättetrevlig helg och tiden har gått fort. På lördagen fick cvi en del regn och åskan mullrade i bakgrunden, men på söndagen blev det soligt och väldigt varmt.


Som avslutning på lägret hade vi en tävling, där vi deltagare var uppdelade i två lag och tävlade en "stafett" i olika moment som delar från Rallylydnaden, slalom från agility och ett par moment från den vanlig lydnaden och även ett par vanliga "lek" moment. Ett av lekmomentet var att hunden skulle apportera ett äpple som fanns i en hink med vatten, och ett var att föraren skulle gå i en fyrkant med hunden kopplad och i den handen där man har kopplet skulla man samtidigt bära en sked med ett rått ägg i, utan att tappa det. Det gick givetvis på tid också, så det gällde att snabba på, utan jaga upp hunden så att den drog i kopplet.


Det laget jag var med i tyckte jag borde ha vunnit. Dels så var hunden som apporterade äpplet supersnabb med att både plocka upp åpplet och att lämna det till föraren, och dels så löste sig rutan med det råa ägget på bästa tid, eftersom hunden inte drog i kopplet och föraren kunde riktigt snabbt. Vi hade även en hund som har ett slalom som få kan slå och metalapporten plockade "vår" hund in i högsta fart.


Vi mutade även domarna med en stor påse Ostbågar och en burk med Cider och ändå blev vi tvåa. Det var inte kul, men till nästa år ska jag skaffa bättre mutor till domarna. Jag såg att motståndar laget hade mutat domarna med Kexchoklad tidigare på dagen, så det var kanske det, det berodde på?


Hur som helst, så har vi haft kul och det var ju ändå liksom målet med hela lägret.


Det kommer väl en och annan bild snart också, tror jag. :-)



Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lydnad


Ovido - Quiz & Flashcards